Koordinacijski sastanci vatrogasnih zajednica

  • Slika /slike/Vijesti/Postojna.JPG
  • Slika

U Ljubljani, Postojni i Puli održali su se 27. i 28.10. 2021. godine  koordinacijski sastanci visokih vatrogasnih izaslanstava Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi (CTIF), Vatrogasne zajednice Austrije, Vatrogasne zajednice Mađarske, Vatrogasne zajednice Slovenije i Hrvatske vatrogasne zajednice.

Hrvatsku vatrogasnu zajednicu su predstavljali predsjednik HVZ Ante Sanader, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, zamjenik predsjednika HVZ i županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac i načelnik Sektora za vatrogastvo Mario Starčević.
 
Na sastancima su nacionalne i regionalne vatrogasne zajednice detaljno obrazložile postojeće stanje i novosti u vatrogastvu, obišli su se dobrovoljno vatrogasno društvo Postojna (koje ima novi vatrogasni dom sličnih karakteristika onom koji se gradi u Supetru na Braču) i Kamp vatrogasne mladeži u Fažani, a na prijemu kod župana Istarske županije u Puli istaknute su posebnosti vatrogasnog ustroja u Istri, te uspješno realizirani programi obnavljanja vatrogasnog voznog parka u Republici Hrvatskoj i Istarskoj županiji.

Susret je izuzetno pozitivno ocijenjen od strane svih sudionika, posebno iz perspektive što su zbog COVID-19 zaraze ovakvi kontakti tijekom zadnje dvije godine izostali, a koji doprinose intenzivnoj razmjeni znanja i iskustava.
 

Pisane vijesti