Kampanja WE ARE NATO

  • Slika /slike/SA SNIMANJA.jpg
  • Slika

Kampanja „WE ARE NATO“ naglašava središnju ulogu NATO-a u održavanju euro-atlantske sigurnosti,  a u snimanju spota sudjelovala je i Hrvatska vatrogasna zajednica

Na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu predstavljen je nacionalni promotivni spot WE ARE NATO kampanje koja je pokrenuta 2017. godine s ciljem isticanja jedinstva i solidarnosti unutar Saveza u kontekstu kolektivnog doprinosa zaštiti mira i sigurnosti građana.

Promocijom nacionalnog video spota službeno se obilježilo premijerno sudjelovanje Republike Hrvatske u „WE ARE NATO“ kampanji, koja se priključila kao deseta saveznica kako bi unaprijedila razumijevanje javnosti o djelovanju NATO-a te predstavila koristi koje proizlaze iz članstva.

Promotivni spot realiziran je u koordinaciji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom, Srednjom medicinskom školom iz Mlinarske ulice, Laboratorijem za robotiku (CRTA) Fakulteta za strojarstvo i brodogradnju te Oružanim snagama Republike Hrvatske.
U svrhu promocije kampanje u Republici Hrvatskoj tijekom godine održat će se niz interaktivnih događanja, kao što su specijalizirane konferencije, sportski događaji te studentski i učenički posjeti NATO certificiranim tvrtkama. Planirano je ukupno osam tematskih aktivnosti prvenstveno namijenjenih mladima i ženama.

U okviru predstavljanja nacionalnog spota ministar obrane Mario Banožić, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić su studentima Fakulteta održali i kratko predavanje o ulozi i važnosti Sjevernoatlantskog saveza, hrvatskom sudjelovanju u NATO-u kao i o ravnopravnosti spolova u OSRH.


 

Pisane vijesti