JUNAK DANA 12-godišnji Splićanin pribranom reakcijom spasio stan od većeg požara. Zahvalili mu vatrogasci

Slika /slike/Vijesti/JUNAK DANA 12-godišnji Splićanin pribranom reakcijom spasio stan od većeg požara Zahvalili mu vatrogasci.jpg

"Najvažnije da nitko nije ozlijeđen i da je veća šteta spriječena" - govori nam ponosni otac


Jedna obitelj u stambenoj zgradi u Mosećkoj ulici u Splitu imala je dosta sreće kada u njihovom stanu došlo do požara. Naime, uslijed kratkog spoja došlo je do zapaljenja nape u kuhinji.
Kada je obitelj primijetila dim, odmah su isključili struju u cijelom stanu. No to nije bilo dovoljno, vatra se počela povećavati, a crni dim ulazio je u sve dijelove kuće. Situaciju je prije dolaska vatrogasaca riješio 12-godišnji Antonio Perković koji je bio dovoljno pribran da potrči u dvorište po gumu za zalijevanje koju je dovukao u stan i sam uspio ugasiti požar.
Detalje nam je ispričao njegov otac Ivan.
- Ja sam bio na poslu u to vrijeme, a u kući su se nalazili supruga i djeca. Supruga je isključila struju kada je vidjela dim iz nape, no to nije bilo dovoljno. Srećom, Antonio se sjetio potrčati po gumu iz dvorišta jer se naš stan nalazi u prizemlju zgrade. Vatra se rasplamsala, oštećen je štednjak, dim se širio kućom. Uspio je vatru pogasiti gumom.
Tada su u stan stigli i vatrogasci i policija i mogli su samo konstatirati da je požar već bio ugašen po njihovom dolasku. Antonija su pohvalili vatrogasci i policija te su bili iznenađeni da je 12-godišnjak tako razborito postupio – govori nam Ivan Perković i nadodaje da određena šteta u kuhinji postoji, ali je najvažnije da nitko nije ozlijeđen i da je veća šteta spriječena.
Bravo, Antonio!
 
https://www.dalmacijadanas.hr/junak-dana-12-godisnji-splicanin-pribranom-reakcijom-spasio-stan-od-veceg-pozara-zahvalili-mu-vatrogasci/
 
Izvor: dalmacijadanas.hr, 19. listopada 2020.

Vijesti iz medija