Josip Bogović (1935. - 2023.)

Slika /slike/bogovic josip.jpg

Sa velikom žalošću obavještavamo Vas da nas je 22. veljače u 88. godini života napustio vatrogasni veteran Josip Bogović, dugogodišnji  izvršni i počasni član DVD-a Kraljevec na Sutli.

Josip Bogović rođen je dana 4. rujna 1935. godine. Član Dobrovoljnog vatrogasno društva Kraljevec na Sutli postao je 22. 1. 1952. Dugi je niz godina bio Društva te je bio vrlo aktivan, veliki motivator i pokretač velikog broja radnih akcija u DVD-u Kraljevec na Sutli.
 
Za svoj rad u Društvu 16. 11. 2018. odlikovan je vatrogasnom spomenicom za 60 godina uspješnog i neprekidnog rada u vatrogastvu te zlatnom vatrogasnom medaljom 16. 11.2018. Bio je veliki vatrogasni aktivist, donator brojnih udruga Općine Kraljevec na Sutli te član Vinarsko-vinogradarske udruge "Vincek".
 
Bio je vrlo vrijedan i radišan čovjek, uvijek spreman pomoći svakome, a svoj je radni vijek proveo baveći se poljodjelstvom te uzgojem i prodajom životinja.
 
Izraze najiskrenije sućuti u ime Upravnog odbora VZO-a i svih članova DVD Kraljevec na Sutli upućujemo obitelji: supruzi Ankici, sinu Josipu, kćeri Božici, snahi Jožici, zetu Ninu, unucima Ivani, Ninoslavu, Ivanu i Vjeki  sa obiteljima te ostaloj tugujućoj rodbini.
 
Posljednji ispraćaj uz sve vatrogasne počasti upriličit će se u petak,  24.2.2023. godine u 14:30 sati na mjesnom groblju u Kraljevcu na Sutli. Okupljanje vatrogasaca u svečanim vatrogasnim uniformama je u 14:00 h kod caffe bara "Biser" Hlad.
 
Počivao u miru Božjem, dragi naš Josipe! Neka ti je laka ova zagorska gruda koju si toliko volio!

VZO Kraljevec na Sutli

Pisane vijesti | In memoriam