Izgradnja garažnih prostora za DVD Učka

  • Slika /slike/IMG-ec60f5acf9be67e1d5c7b63b95cfad8f-V.jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

"Na vatrogasce se uvijek građani mogu osloniti, a ulaganjem u vatrogastvo samo pojačamo njihovu operativnost"

Iskopavanjem temelja za buduće garažne prostore DVD-a Učka započela je izgradnja čiji će radovi biti sufinancirani s 230 tisuća kuna putem LAG-a “Terra liburna” putem Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, odnosno Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Ovo svečano obilježavanje početka radova organizirali su zapovjednik i predsjednik Dobrovoljnog Vatrogasnog društva Učka – Goran Hibler i Aldo Santo Pulić, a prisustvovali su mu i glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije Slavko Gauš i Mladen Šćulac, županijski vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac,  tajnik Područne vatrogasne zajednice Liburnije Edvard Primožić te zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Opatija Igor Ravnić,  gradonačelnik Fernando Kirigin  i predstavnici liburnijskih općina. Dodajmo i kako će Financijsku potporu projektu dati i Grad Opatija te Područna vatrogasna zajednica.

Na svečanosti je kazano kako su vatrogasci glavna snaga spašavanja koji su se dokazali i prilikom velikog nevremena koje je pogodilo Rijeku i Istru prije dva dana, a u kojem su upravi vatrogasci spašavali ljude iz vozila, ispumpavali poplavljene objekte i uklanjali zapreke s prometnica.

“Na vatrogasce se uvijek građani mogu osloniti, a ulaganjem u vatrogastvo samo pojačamo njihovu operativnost”, rečeno je na svečanosti.

Foto: opatija.hr

Pisane vijesti