Ispred DVD-a Muć otkriven spomenik sv. Florijana

  • Slika /slike/IMG-20240304-WA0009.jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

U nedjelju 3. ožujka ispred Dobrovoljnog vatrogasnog društva Muć otkriven je spomenik sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

Spomenik je postavljen u povodu 45. obljetnice DVD-a čiji su članovi, kako je kazao glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, skromni ljudi velikoga srca što su nebrojeno puta dokazali kod intervencija.
„Presretan sam što smo bistu sv. Florijana otkrili ovdje u Muću  i hvala VZŽ Splitsko-dalmatinske županije, samoj Županiji i DVD-u, kao i načelniku općine, koji su svi doprinijeli ovom uspješnom projektu“.

I predsjednik Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader čestitao je dan osnivanja DVD-a, kao i postavljanje kipa sv. Florijana koji je poginuo štiteći svoje vojnike i kršćanstvo te zaželio da mućanske vatrogasce zaštiti od svake nevolje.

Pročelnik Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava Damir Gabrić rekao je da mu je izuzetna čast kao izaslanik župana sudjelovati na otkrivanju poprsja svetoga Florijana. „Čast mi je danas biti ovdje u ime župana i Županije, a vatrogascima DVD-a Muć želim da ih ovaj kip štiti od svake nevolje te da im pomogne u predstojećoj protupožarnoj sezoni da bude što lakša i uspješnija“.

I zapovjednik DVD-a Bože Delić istaknuo je zadovoljstvo što je kip otkriven upravo na 45. obljetnicu DVD-a  kazavši kako je on točka na i izgradnje vatrogasnog doma te zahvalio svima onima koji su u tome sudjelovali.

Pisane vijesti