Ispraćaj Rajka Jutriše

  • Slika /slike/Vijesti/Ispracaj-Rajko-10-768x576.jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

Rajko Jutriša pokopan je 24. travnja 2024. godine na groblju Sveti Ivan Lastine u Općini Hum na Sutli gdje su se kolege vatrogasci smjenjivali na počasnoj straži uz odar.

Ukopu je prisustvovao veliki broj prijatelja i susjeda, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, Marko Vešligaj, gradonačelnik Pregrade, Zvonko Jutriša, načelnik općine Hum na Sutli, Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine, ostali gradonačelnici/ce i načelnici/ce te vatrogasci i vatrogaskinje s područja čitavog Zagorja, Republike Hrvatske i Slovenije.

Obred sprovoda s početkom u 16 sati predvodio je vlč. Josip Firšt uz prisustvo domaćeg župnika župe Prišlin vlč. Damira Ivaneka. Biranim riječima od pokojnika su se oprostili Mario Antonić, predsjednik Općinskog vijeća Hum na Sutli čiji je bio vijećnik te je obnašao mnogobrojne zahtjevne dužnosti a bio je i član mnogih udruga koje zagovaraju napredak civilnog sektora na lokalnoj i županijskoj razini.

Predsjednik vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber istaknuo je njegovo bogato vatrogasno iskustvo i znanje koje je nesebično prenosio na brojne generacije vatrogasaca, a pomagao je u radu brojnih drugih dobrovoljnih vatrogasnih društava. Svojim staloženim pristupom rješavao je sve probleme koji su od njega traženi na skroman pristupačan i odgovoran način. Malo je takvih ljudi kao što je bio Rajko, pogotovo u današnje vrijeme, vrijeme kada je sve manje mladih generacija uključuje u rad bilo kakvih organizacija, jer u posljednje vrijeme u našem društvu sve više dominira  samodostatnost, a sve manje sebedarje. Nikada se nije štedio i bježao od odgovornosti i dužnosti u vatrogastvu od svojih samih početaka pa evo do konca svog ovozemaljskog života i putovanja. Bio si nit vodilja mnogim generacijama u dobrotu, poštenju humanosti i prijateljstvu. I zato u ovom trenutku uz tugu i žalost osjećamo i ponos što smo imali čast i privilegiju poznavati te. Hvala ti na svemu što si nas naučio, na svakoj radosti koju si nam podario. Mi ćemo, koliko god to bilo teško nastaviti dalje tvojim utabanim putem, a tebi neka je laka ova hrvatska gruda, kazao je Skuliber.

Obitelji Jutriša još jednom izražavamo najiskreniju sućut.

Pisane vijesti | In memoriam