Godišnji sastanak Međunarodnog odbora za vatrogasna natjecanja CTIF-a

  • Slika /slike/Wels 2023 -4.jpeg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

U Welsu, Austrija, u Glavnoj vatrogasnoj postaji grada Welsa, 25.11. odžana je godišnja sjednica Međunarodnog odbora za vatrogasna natjecanja CTIF-a. 

Sjednicu je vodio voditelj Odbora za vatrogasna natjecanja Klaus Pilo Franke, a sjednici su prisustvovali članovi Odbora iz 14 zemalja. Ispred Hrvatske vatrogasne zajednice istoj je nazočio Nedeljko Vukalović, član tog odbora, ali ovaj puta i u novoj ulozi kao dopredsjednik CTIF-a zadužena za koordinaciju rada između komisije za natjecanje i izvršnog odbora CTIF-a.

Na sjednici su podnešena izvješća od strane voditelja međunarodnog vatrogasnog natjecanja Eduarda Kammerera, od strane voditelja komisije za vatrogasnu mladež i voditelje vatrogasne mladeži Jörna Hendrika Kuinke, raspravljalo se o novoj komisiji za vatrogasni sport, dobivene su informacije o nadolazečem međunarodnom natjecanju vatrogasne mladeži u Italiji 2024. godine i slično.

Isto tako na ovoj sjednici je vođena prva rasprava o izmjenma pravilnika o tradicionalnom vatrogasnom natjecanju odraslih, te je dogovoreno da bi isti trebao biti usuglašen i dogovoren najkasnije do 2025 godine.

Sljedeća godišnja sjednica Međunarodnog odbora za vatrogasna natjecanja planira se u listopadu 2024. u Portugalu.

Pisane vijesti