Glavni vatrogasni zapovjednik zahvalio dalmatinskim vatrogascima

Slika /slike/amblem.jpg

Zahvala vatrogascima za izvršenje zadaća uslijed izvanrednog prekida električne energije na jugu Hrvatske.

Životne situacije vrlo često zahtijevaju spremnost vatrogasaca za događaje koji nisu opisani u priručnicima i nisu svakodnevna aktivnost koju vatrogasci taktički uvježbavaju, već se radi o iznimnim situacijama gdje uloga vatrogasaca u tehničkom i organizacijskom obliku postaje nasušna potreba i vrlo često jedini i nezamjenjivi izbor kada je riječ o spašavanju života i materijalne imovine.

Vatrogasci DVD-a Kaštel Gomilica posebno su se istaknuli nesvakidašnjom vatrogasnom intervencijom uslijed prekida napajanja električnom energijom koji je zahvatio gotovo cijelu Dalmaciju. Na poziv roditelja od dječaka kojem je za održavanje vitalnih životnih funkcija neophodno bila potrebna električna energija vatrogasci su žurno dostavili agregat za struju. Uzimajući u obzir nemogućnost hitnog odlaska dječaka u bolnicu u Split zbog zakrčenosti u prometu uloga vatrogasaca je bila nezamjenjiva.

"Zahvaljujem vatrogascima iz DVD-a Kaštel Gomilica ali i svim dalmatinskim vatrogascima koji su u izvanrednoj i neočekivanoj situaciju uložili velike napore, od spašavanja ljudi iz liftova i gašenja požara agregata za struju do spasonosne pomoći dječaku kojem je pomoć vatrogasaca do dolaska električne energije značila normalizaciju vitalnih životnih funkcija. I u ovoj, kao i u nizu drugih svakodnevnih izvanrednih situacija, ste pokazali da vatrogasno srce kuca za sve građane Republike Hrvatske i na tome Vam najsrdačnije čestitam i zahvaljujem u ime Hrvatske vatrogasne zajednice",  vatrogascima je poručio glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Pisane vijesti