„Europska godina mladih 2022. – Iskoristi priliku“

  • Slika /slike/IMG_8040.JPG
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

Na konferenciji  Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade predstavljeno i vatrogastvo kao poželjno i humano zanimanje

U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu održava se konferencija pod nazivom „Europska godina mladih 2022. – Iskoristi priliku“ u organizaciji Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.  
Konferencija predstavlja završno i najvažnije nacionalno događanje u okviru obilježavanja Europske godine mladih 2022. koja je pokrenuta na inicijativu Europske komisije. U zatvorenom dijelu konferencije održavaju se predavanja, panel-rasprave i radionice na temu mobilnosti i drugih mogućnosti koje mladima pružaju politike Europske unije.

Programom su predviđene i teme od praktične koristi za mlade, kao što su poduzetništvo, znanja i vještine potrebne mladima u budućnosti te osobito aktualna tema očuvanja mentalnoga zdravlja. Konferenciju čine 4 dijela, a mladi koji su stigli iz svih dijelova Hrvatske tako imaju priliku saznati kako iskoristiti EU programe, kako krenuti u poduzetništvo te na koji način potaknuti digitalnu, medijsku i literarnu pismenost kao i načine savladavanja tehnike prilikom javnog nastupa.

Otvaranju su prisustvovali državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, ministrica poljoprivrede Marija Vučković,  ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, ministar financija Marko Primorac te potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica.
Kako se moglo čuti u uvodnome dijelu konferencije, upravo su mladi zalog budućnosti stoga je važno organizirati ovakve konferencije kako bi se čulo što oni misle, da izraze potrebe te da im se pravim pristupom omogući sve ono što je potrebno za njihov razvoj i obrazovanje.

U sklopu konferencije predstavljena su na izlagačkim prostorima poželjna zanimanja, a jedno od njih je i vatrogastvo.
Tako su na izlagačkome prostoru Hrvatske vatrogasne zajednice pripadnici DVD-a Kučilovina za posjetitelje pripremili promidžbene materijale, edukativne filmove, ali i vatrogasnu opremu koju su mladi posjetitelji mogli isprobati.

 Osim vatrogasaca, izložbeni prostor je omogućen i za UNICEF, AMPEU, HGSS, HZZ, Europsku komisiju, Europski parlament, Ministarstvo unutarnjih poslova i Hrvatsku gospodarsku komoru.

Pisane vijesti