DVOC 9. / 10. siječanj 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 09. / 10. siječanj 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježeno je 69 vatrogasnih intervencija na kojima je sudjelovalo 76 vatrogasnih organizacija sa ukupno 312 vatrogasaca i 100 vatrogasnih vozila.
 
Osječko - baranjska županija
Dana 09. siječnja u 12:41 sati JVP Grada Osijeka zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Osijek, Ljudevita Posavskog. Požarom je bio zahvaćen stan na prvom katu stambene zgrade. U stanu je zatečena jedna smrtno stradala osoba te nepokretna osoba koja je zbrinuta od strane HMS-a. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 8 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Grada Osijeka. Intervencija vatrogasaca završila je u 13:42 sati.
 
Koprivničko-križevačka županija 
Dana 10. siječnja u 05:01 sati JVP Križevci zaprimila je dojavu o požaru objekta na adresi Ivanec Križevački. Požarom je zahvaćen dimovodni kanal koji se proširio na krovište kuće. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je devet vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Križevci i DVD Križevci.
Požar je lokaliziran u 06:16 sati, a ugašen  u 06:28 sati.
 
Zadarska županija
Dana 09. siječnja u 19:34 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru u Zemuniku Donjem. Požar se ubrzano širio uslijed jakog vjetra te je izgorjela trava na površini od 15 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 6 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Zadar i DVD Sukošan.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 21:45 sati
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS