DVOC 9. / 10. rujna 2012.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 09./10. rujna 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Dana 09. rujna u 21:43 sati JVP Novska zaprimila je dojavu o sudaru putničkog i teretnog vlaka na području Rajića kod Novske. U naletu putničkog vlaka na zaustavljen teretni vlak došlo je do prevrtanja lokomotive i putničkih vagona te su smrtno stradale tri osobe (strojovođa i dvije osobe), a 11 osoba je ozlijeđeno te su zbrinute od strane HMP i prevezene u bolnice: Nova Gradiška, Pakrac i Slavonski Brod. Na intervenciji spašavanja osoba sudjelovali su vatrogasci iz JVP Novska, ŽVZ Sisačko-moslavačke te DVD-a: Novska, Jazavica Roždanik i Rajić sa 20 vatrogasaca i osam vatrogasnih vozila. Intervencija vatrogasaca završila je u 02:52 sati.

Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom dana 09. rujna 2022. godine na području grada Petrinje obavljena su četiri prijevoza pitke vode na kojima je angažirano četiri vatrogasca sa četiri vatrogasna vozila.

Grad Zagreb
Dana 09. rujna tijekom večernjih sati, područje Grada Zagreba zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom i kišom. Ukupno je odrađeno 26 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i granja, uklanjanje limenih krovova i ograda te jedna intervencija ispumpavanja vode, na kojima je kumulativno sudjelovalo 96 vatrogasaca sa 30 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb kao i DVD-a: Vrapče, Trnje, Bijenik, Kustošija, Zapad i Zagreb.

Dubrovačko-neretvanska županija
Dana 09. rujna tijekom jutarnjih sati zbog kišnog nevremena na području Grada Ploča i okolnih naselja pala je velika količina kiše (190 litara/m2). Na intervenciji saniranja posljedica plavljenja ulica i objekata angažirani su vatrogasci sa područja Grada Ploča te su odradili 23 tehničke intervencije sa 12 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS