DVOC 9. / 10. ožujka 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 9. / 10. ožujka 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Dana 9. ožujka u 11:50 sati DVD Lekenik zaprimilo je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Petrovec. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 12 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 11 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila  iz DVD-a Lekenik, Dužica i Žažina.
Požar je ugašen u 13:30 sati.
 
Krapinsko-zagorska županija
Dana 9. ožujka u 11:50 sati ŽVOC Zabok zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Mala Erpenja, Mala Erpenja 90. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 70 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 11 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila  iz DVD Krapinske Toplice i DVD Mala Erpenja.
Požar je ugašen, a intervencija je završila u 16:25 sati.
 
Zagrebačka županija
Dana 9. ožujka 2022. godine u 22:36 sati ŽVOC Zagreb zaprimio je dojavu o požaru kuće na adresi Lijevi Štefanki. Požarom je bila zahvaćena drvena kuća u kojem je jedna osoba smrtno stradala. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala je JVP Velika Gorica te DVD-i Kravarsko i Pokupsko sa ukupno  25 vatrogasaca i sedam vatrogasnih  vozila.
Požar ugašen, a vatrogasna intervencija završila je 10. ožujka u 02:15 sati.
 
Grad Zagreb
Dana 9. ožujka u 12:54 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru kuće  na adresi Trnje, II Cvjetno naselje 22. Požarom je bio zahvaćen kuhinjski element i kuhinjska napa. Uslijed požara jedna osoba je zadobila opekline te je zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 13 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Grada Zagreba.
Požar je ugašen, a vatrogasna intervencija je završila u 13:31 sati.
 
Dana 9. ožujka u 11:55 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Adamovca, Matije Gupca 17. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 11 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila  iz JVP Grada Zagreba te DVD-a Adamovec, Kašina i Moravče.
Požar je ugašen u 12:58 sati.
 
Dana 9. ožujka u 16:02 sati VOC Grada Zagreba zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Dubrave, Miroševečka cesta 23. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 25 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 11 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila  iz JVP Grada Zagreba te DVD-a Granešinski Novaki i Dubrava.
Požar je ugašen u 18:09 sati.
 
Dana 9. ožujka u 15:40 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Sesvete, Novi put 16. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 9 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 11 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila  iz DVD-a Kašina, Blaguša i Kučilovina.
Požar je ugašen u 16:45 sati.
 
Zadarska županija
Dana 9. ožujka u 11:58 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Radovin. Požarom je bila zahvaćena makija i mješovita bjelogorična i crnogorična šuma na površini od 300 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je devet vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Zadar i DVD Općine Sukošan.
Požar je ugašen, a vatrogasna intervencija je završila u 16:00 sati.

Dana 9. ožujka u 23:128 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Gornje Biljane. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 100 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je sedam vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Benkovac.
Požar je ugašen, a vatrogasna intervencija je završila 10. ožujka u 01:05 sati.
 
Šibensko-kninska županija
Dana 9. ožujka u 13:04 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Rupe, Laškovica. Požarom je bila zahvaćena trava i smreka na površini od 7,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je devet vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz DVD-a Sveti Juraj Kistanje, Dubravice i Skradin.
Požar je ugašen, a vatrogasna intervencija je završila u 16:37 sati.

Splitsko – dalmatinska županija
Dana 9. ožujka u 12:28 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Gornji Bitelić. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Sinj.
Požar je ugašen, a vatrogasna intervencija je završila u 13:36 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 9. ožujka 2022. angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga.
Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga.
Na području VOZ Petrinja – angažirane domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 9. ožujka 2022. godine obavljena je jedna vatrogasna intervencija prijevoza vode na području Grada Petrinje na kojoj je angažiran jedan vatrogasac sa jednim vozilom.
 

VOS