DVOC 8. / 9. srpnja 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 08./09. srpnja 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati.
 

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 08. srpnja 2022. odrađene su tri vatrogasne intervencije. Dva prijevoza vode u gradu Petrinji te jedna intervencija uklanjanja opasnih predmeta sa visine u gradu Glini gdje su bila angažirana ukupno tri vatrogasca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Petrinja i DVD Glina.
 
Istarska županija
Požar otvorenog prostora na području Umaga, Antenal – Novigrad, za koji je ŽVOC Pula zaprimio dojavu 07. srpnja u 19:35 sati, lokaliziran je 08. srpnja u 07:00 sati. Požarom je zahvaćena bjelogorična i borova šuma, trava i nisko raslinje na trenutno procijenjenoj površini oko 50 ha. Na sanaciji požarišta tijekom dana i noći bilo je devet vatrogasaca sa četiri vozila iz JVP Umag i DVD Umag.
 
Zadarska županija
Dana 08. srpnja u 11:04 sati ŽVOC Zadar zaprimo je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na otoku Pašmanu. Požarom je zahvaćeno trava, nisko raslinje i borova šuma na trenutno neprocijenjenoj površini. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri protupožarna zrakoplova Canadair CL-415  i dva protupožarna zrakoplova AT 802 FireBoss te ukupno 46 vatrogasaca sa 15 vozila iz IVP Zadar, JVP Zadar, Biograd na Moru, SIVP Ugljan, DVD-a Pakoštane-Vrgada-Vrana, Tkon, Kali i Kukljica.
Požar je lokaliziran u 19:27 sati, a tijekom noći radilo se na sanaciji požarišta.
 
Šibensko-kninska županija
Požar otvorenog prostora na području Polače - Pakovo brdo za koji je ŽVOC Šibenik zaprimio dojavu 5. srpnja u 16:55 sati i dalje je aktivan. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i bjelogorična šuma na trenutno procijenjenoj površini oko 400 ha. Na intervenciji gašenja požara tijekom dana 08. srpnja sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415 te ukupno 17 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz IVP Šibenik, JVP Knin te DVD-a: Knin, Kijevo i Biskupija.
Tijekom noći zemaljske snage su aktivno radile na saniranju požara i dežurstvu.
 
Splitsko-dalmatinska županija
Požar otvorenog prostora na području Kozica- zaseok Vranješi za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 5. srpnja u 16:30 sati, lokaliziran je 06. srpnja te se ponovo aktivirao. Opožareno je  trava, nisko raslinje i makija na približno procijenjenoj površini oko 200 ha. Na dežurstvu požara tijekom dana 08. srpnja sudjelovalo je šest vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Vrgorac i Drvenik.  
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS