DVOC 7./8. listopad 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 07./08. listopad 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježene su 73 vatrogasne intervencije na kojima je kumulativno sudjelovalo 80 vatrogasnih organizacija s ukupno 286 vatrogasaca i 95 vatrogasnih vozila.
 
Međimurska županija
Dana 07. listopada u 18:57 sati JVP Čakovec zaprimio je dojavu o požaru kuće na adresi Hlapičina. Požarom je bila zahvaćena soba površine 30 m2 u kojoj je pronađena smrtno stradala osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Čakovec i DVD Mursko Središće.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 20:20 sati.
 
Grad Zagreb
Dana 07. listopada u 17:05 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Zagreb, Furjanićka (Novi Zagreb). Radilo se o požaru vozila i garaže površine 40 m2 sa koje se požar proširio na kuću katnicu površine 80 m2. Krovište kuće površine 150 m2 je djelomično izgorjelo i oštećeno. Oštećena je plinska instalacija kuće te je uz pomoć radnog stroja (bagera) otkopana cijev kako bi djelatnici plinare zatvorili plin. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a dvije osobe su zbrinute od strane HMS-a zbog stanja šoka. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 36 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb, DVD Blato i DVD Botinec. Tijekom noći i jutra organizirano je dežurstvo na požarištu.
Požar je lokaliziran u 18:05 sati, a sanacija i dežurstvo je u tijeku.
 
Dana 07. listopada u 19:17 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Zagreb, Huberta Pettana (Sesvete). Radilo se o požaru hrane u kuhinji gdje se jedna osoba nadisala dima te je zbrinuta od strane HMS-a. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je pet vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Zagreb.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 19:47 sati.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS