DVOC 6. / 7. kolovoza 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 06. / 07. kolovoza 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 06. kolovoza 2022. odrađeno je pet vatrogasnih intervencija prijevoza vode na području Grada Petrinje. Na spomenutim intervencijama angažirano je devet vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP Petrinja.
 
Dana 06. kolovoza u 16:27 sati DVD Hrvatska Kostajnica zaprimilo je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Hrvatske Kostajnice, ulica Miroslava Krleže. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i stari voćnjak na površini od 30 ha. U pokušaju gašenja požara starija osoba je zadobila ozlijede. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je DVD Hrvatska Kostajnica sa šest vatrogasaca i tri vatrogasna vozila.
Požar je lokaliziran u 17:46 sati, a ugašen u 18:32 sata.
 
Primorsko-goranska županija
Dana 03. kolovoza u 13:19 sati ŽVOC Rijeka zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Hreljina - iznad pružnog prijelaza. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 25 ha. Požar je lokaliziran dana 03.kolovoza, a tijekom dana 06. kolovoza na dežurstvu i sanaciji požarišta bili su vatrogasci JVP Rijeka i DVD Hreljin i DVD Škrljevo sa ukupno 17 vatrogasaca i 6 vatrogasnih vozila, a tijekom noći ostali su vatrogasci JVP Grada Rijeke sa tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom.
 
Ličko-senjska županija / Zadarska županija
Dana 06. kolovoza požar sa područja Tulove Grede-Lovinac proširio se na područje Zadarske županije. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje i gusta borova šuma na teško pristupačnom i djelomično miniranom terenu. Tijekom dana 06. kolovoza angažirane su i snage Zadarske županije te IVP Zadar sa dva vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom.
Požar je aktivan.
 
Zadarska županija
Dana 06. kolovoza u 11:26 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Smilčića. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, poljoprivredne kulture (breskve, masline i vinogradi) i hrastova šuma na površini od 60 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadair CL 415, jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor AT 802 koji je djelovao sa izviđanja na ruti PPI „JUG“ te ukupno 28 vatrogasca sa 11 vatrogasnih vozila iz JVP Zadar, JVP Benkovac, SIVP Posedarje i DVD-a: Sv Filip i Jakov, Sukošan, Posedarje Pridraga i Sv Mihovil Galovac
Požar je ugašen u 19:10 sati, a intervencija vatrogasaca završila je u 20:15 sati.
 
Dana 06. kolovoza u 17:07 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Blišana. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na za sada neprocijenjenoj površini. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 15 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Gračac i DVD-a: Žegar, Polača i Obrovac te dva zrakoplova Canadair CL 415 i jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor AT 802 .
Požar je lokaliziran u 18:29 sati.
 
Splitsko-dalmatinska županija
Dana 06. kolovoza u 23:57 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Malačke-Put Malačke. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 1 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje ukupno 76 vatrogasaca i 25 vatrogasnih vozila iz IVP Split, JVP Split, JVP Trogir te DVD-a: Trogir, Slatine, Mladost, Kaštel Gomilica, Kaštela, Solin, Vranjic
Požar je lokaliziran u 03:00 sati.
 
Šibensko-kninska županija
Dana 06. kolovoza u 21:34 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Ervenika, Radučića. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na za sada neprocijenjenoj površini. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje ukupno 27 vatrogasaca sa 11 vatrogasnih vozila iz IVP Šibenik, JVP Knin, te DVD-a: Ervenik, Knin, Promina, Dubravice.
Požar je aktivan.
 
Dana 06. kolovoza u 22:49 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Rupe. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 2 ha. Na intervenciji gašenja požara dva su vatrogasca zadobila opekline po rukama. U gašenju požara sudjeluje je JVP Šibenik, JVP Vodice i DVD-a: Zablaće, Dubravice, Šibenik, Skradin sa 25 vatrogasaca i 10 vatrogasnih vozila.
Požar lokaliziran u 01:30 sata.
 
Dubrovačko-neretvanska  županija
Tijekom dana i noći 06./07. kolovoza na požaru iznad Zatona kod mjesta Ljubač za koji je JVP Dubrovački Vatrogasci zaprimila dojavu 31. srpnja obavljalo se dežurstvo i obilazak požarišta od strane vatrogasaca JVP Dubrovački vatrogasci. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 87 ha. Požar je lokaliziran.
 
Dana 03. kolovoza tijekom jutarnjih sati požar iz Crne Gore prešao je na područje Republike Hrvatske mjesta Vitaljine iznad graničnog prijelaza. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na teško pristupačnom terenu. Požar je lokaliziran 06. kolovoza u 19:00 sati, a tijekom noći JVP Konavle je vršilo dežurstvo na požarištu.
 
Zagrebačka županija
Dana 06. kolovoza u 10:25 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Hrebineca, Krpanićev Put bb. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 2 ha. Na intervenciji je jednom od vatrogasaca pozlilo te je isti zbrinut od strane HMP. U gašenju požara sudjelovalo je DVD Brckovljani i DVD Hrebinec sa 12 vatrogasaca i 3 vatrogasna vozila.
Intervencija vatrogasaca završila je u 13:24 sata.
 
Dana 06. kolovoza u 15:13 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Pucekovića-Kuče. Požarom je bila zahvaćena trava na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovali su JVP Velika Gorica te DVD-i: Kuče, Čička Poljana i Vukovina sa ukupno 14 vatrogasca i šest vatrogasnih vozila.
Požar je lokaliziran u 18:17 sati, a ugašen u 20:30sati.
 
Karlovačka županija

Dana 06. kolovoza u 16:40 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Gornje Gline. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje  na površini od 12 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je DVD Slunj sa pet vatrogasaca i tri vatrogasna vozila.
Intervencija vatrogasaca završila je u 18:33 sata.
 
Požeško-slavonska županija
Dana 06. kolovoza u 16:00 sati DVD Velika zaprimilo je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Velike. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 8 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovali su DVD-a: Biškupci, Velika i Kaptol sa 34 vatrogasca i sedam vatrogasnih vozila.
Intervencija vatrogasaca završila je u 18:55 sati.
 

VOS | VOS