DVOC 5. / 6. studeni 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan  05. / 06. studeni 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježeno je 177 vatrogasnih intervencija na kojima je sudjelovalo 183 vatrogasnih organizacija sa ukupno 576 vatrogasaca i 200 vatrogasnih vozila.

Primorsko-goranska županija
Dana 05. studenoga na području županije zabilježen je veći broj tehničkih intervencija uzrokovanih posljedicama nevremena praćenog obilnom kišom. Bilježimo 52 tehničke intervencije na kojima je kumulativno sudjelovao 221 vatrogasac sa 60 vatrogasnih vozila. Većina tehničkih intervencija odnosila se na ispumpavanje vode iz objekata te uklanjanje stabala i granja s kolnika.

Splitsko-dalmatinska županija
Dana 05. studenoga na području županije zabilježen je veći broj tehničkih intervencija uzrokovanih posljedicama nevremena praćenog obilnom kišom i jakim vjetrom. Zabilježeno je 18 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 47 vatrogasaca sa 19 vatrogasnih vozila. Većina tehničkih intervencija odnosila se na uklanjanje grana i stabala s kolnika te izvida. 

Šibensko-kninska županija
Dana 05. studenoga na području županije zabilježen je veći broj tehničkih intervencija uzrokovanih posljedicama nevremena praćenog obilnom kišom i jakim vjetrom. Zabilježeno je 13 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovao 31 vatrogasac sa 12 vatrogasnih vozila. Većina tehničkih intervencija odnosila se na ispumpavanje vode iz objekata te uklanjanje stabla i granja s kolnika.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS