DVOC 5./6. srpnja 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 5./6. srpnja  2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

 Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježeno je 108 vatrogasnih intervencija na kojima je sudjelovalo 140 vatrogasnih organizacija sa ukupno 474 vatrogasca i 163 vatrogasna vozila.
 
Osječko-baranjska županija
Dana 05. srpnja u 23:15 sati DVD Kneževi Vinogradi zaprimio je dojavu o požaru osobnog vozila na adresi Kneževi Vinogradi. Nakon gašenja požara u vozilu je pronađena preminula osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Kneževi Vinogradi.                                                                  
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je 6. srpnja u 00:02 sati.
 
Grad Zagreb
Dana 05. srpnja u 20:10 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Prečko.
Na intervenciji nije bilo ozlijeđenih osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 16 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb i DVD-a Prečko.                       
Požar je lokaliziran u 21:06 sati, a intervencija vatrogasaca završila je u 23:06 sati.
 
Šibensko-kninska županija
Dana 05. srpnja u 16:01 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na otoku Murteru uvala Mala Doca. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 7 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 34 vatrogasca sa 13 vatrogasnih vozila iz JVP Vodice, DVD-a Tisno, Pirovac i Vodice i IVP Šibenik te od zračnih snaga tri protupožarna zrakoplova Canadair i dva protupožarna zrakoplova Air Tractor.
Požar je lokaliziran u 19:53 sati, a tijekom noći na dežurstvu i sanaciji požarišta ostaje 19 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz IVP Šibenik i DVD Tisno.
 
Dana 05. srpnja u 11:43 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora u naselju Danilo. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i poljoprivredne kulture na površini od 3 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 19 vatrogasca sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik i DVD-a Perković, Zaton, Brodarica Krapanj i Zablaće.
Požar je lokaliziran u 13:34 sati, a ugašen je u 15:50 sati.
 
 Splitsko-dalmatinska županija       
 Dana 05. srpnja u 07:41 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru autobusa u Bristivici koji je zahvatio i okolno raslinje. Na intervenciji nije bilo ozlijeđenih osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 14 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz JVP Trogir i DVD-a Trogir, Seget Vranjica, Okruk, i Marina.                                                                        
Intervencija vatrogasaca završila je u 11:00 sati.
 

VOS