DVOC 5. / 6. siječanj 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 05. / 06. siječanj 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježeno je 60 vatrogasnih intervencija na kojima je sudjelovalo 60 vatrogasnih organizacija sa ukupno 263 vatrogasaca i 91 vatrogasnim vozilom.
 
Dubrovačko - neretvanska županija
Dana 05. siječnja u 08:04 sati JVP Dubrovački vatrogasci zaprimili su dojavu o požaru objekta na adresi Dubrovnik, Marojice Kaboge. Požarom je zahvaćena kuća te je unutar iste pronađena jedna smrtno stradala osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 9 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Dubrovački vatrogasci.
Intervencija vatrogasaca završila je u 15:46 sati.
 
Karlovačka županija
Dana 06. siječnja u 01:47 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći na autocesti A1 na 48. km u smjeru juga (Gornja Stativa kod Karlovca - poslije tunela Sv. Marko). U prometnoj nesreći sudjelovala su četiri vozila te je ukupno dvanaest ozlijeđenih i tri smrtno stradale osobe. Dvije smrtno stradale osobe su se nalazile u vozilu riječkih registarskih oznaka, a jedna u vozilu mađarskih registarskih oznaka. Policijski očevid je u tijeku. Na tehničkoj vatrogasnoj intervenciji sudjeluje sedam vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Karlovac.
Intervencija vatrogasaca je u tijeku.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS