DVOC 5. / 6. ožujka 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 05. / 06. ožujak 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježeno je 70 vatrogasnih intervencija na kojima je sudjelovalo 79 vatrogasnih organizacija sa ukupno 266 vatrogasaca i 92 vatrogasna vozila.
 
Splitsko - dalmatinska županija
Dana 05. ožujka u 13:30 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u naselju Bračević (Vrba). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Muć.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 17:30 sati.
 
Ličko - senjska županija
Dana 05. ožujka u 14:54 sati ŽVOC Gospić zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Podumu (Otočac). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Otočac. Požar je ugašen u 17:14 sati.
 
Zagrebačka županija
Dana 05. ožujka u 15:32 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru kuće na adresi Sv. Ivan Zelina, Gustava Krkleca. Radilo se o požaru deke u kući, koja je ugašena od strane stanara do dolaska vatrogasaca. Osoba je prilikom gašenja zadobila opekline ruku te je zbrinuta od strane HMS-a. Na intervenciji izvida požara sudjelovali su vatrogasci iz DVD-a Sv. Ivan Zelina. Intervencija vatrogasaca završila je u 15:57 sati.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS