DVOC 5. / 6. ožujka 2022

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 5. / 6. ožujka 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 5. ožujka 2022. nisu angažirane domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga.
Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga.
Na području VOZ Petrinja – bez angažiranja domicilnih snaga.
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 5. ožujka 2022. godine nije bilo vatrogasnih intervencija.
 
Osječko-baranjska županija
Dana 5. ožujka u 13:41 sati DVD Darda zaprimilo je dojavu o požaru na otvorenom prostoru između Darde i Meca. Požarom je bilo zahvaćeno nisko raslinje, trska i korov na površini od 30 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je devet vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila  iz DVD Darda.
Požar je ugašen u 19:15 sati.
 
Istarska županija
Dana 5. ožujka u 12:13 sati ŽVOC Pula zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Galižana. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 40 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 35 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila iz JVP Pula i DVD-a Pula, Svetvinčenat, Općine Fažana, Medulin, Marčana i Vodnjan.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završena je u 19:00 sati.
 
Dana 5. ožujka u 12:09 sati ŽVOC Pula zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Gologorica-Gospodi. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i na površini od 5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 11 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP Pazin.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završena je u 22:00 sati.
 
Ličko-senjska županija

Dana 5. ožujka u 11:42 sati ŽVOC Gospić zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Gornje Ploče. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 15 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila iz DVD Velebit-Lovinac.
Požar je ugašen u 15:41 sati.
 
Zadarska županija
Dana 5. ožujka u 13:41 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Smilčić. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 21 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Benkovac.
Požar je ugašen u 15:55 sati.
 
Dana 5. ožujka u 16:54 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Zemunik Gornji. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 15 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Zadar.
Požar je ugašen u 18:08 sati.
 
Šibensko-kninska županija
Dana 5. ožujka u 19:48 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Trbounje-Velušić. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je devet vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Drniš i DVD-a Promina i Drniš.
Požar je ugašen u 22:50 sati.
 
Dana 5. ožujka u 21:02 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Mirlović Zagora, Pilići. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 0,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je četiri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila iz IVP Šibenik i DVD Drniš.
Požar je ugašen u 23:13 sati.
 
Splitsko-dalmatinska županija
Dana 5. ožujka u 19:52 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Promajna (predio Smokvica). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 0,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 82 vatrogasaca sa 22 vatrogasna vozila iz JVP Makarska i DVD-a Makarska, Podgora, Baška Voda, Tučepi, Promajna i Brela.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 23:30 sati.

VOS