DVOC 4. / 5. veljače 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 04. / 05.veljače 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 4. veljače 2022. angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane domicilne snage (JVP Petrinja).

Prema trenutno obrađenim podacima za dan 4. veljače 2022. godine obavljene su 3 vatrogasne intervencije na kojima su angažirana 4 vatrogasca s 3 vozila.

Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Na području Grada Petrinje 3 prijevoza vode.

Zagrebačka županija
Dana 04. veljače u 17:59 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru skladišnog objekta („Gromel“) na adresi Jastrebarsko, Zagrebačka br. 9. Požarom je bilo zahvaćeno skladište elektro-materijala. U požaru je jedna pripadnica DVD-a ozlijeđena udisanjem dima te je zbrinuta od strane HMP i prevezena u KBC Sestre milosrdnice u Zagreb. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 72 vatrogasca sa 13 vatrogasnih vozila iz DVD-a Gornji Desinec, Donji Desinec, Cvetković, Jastrebarsko, Plešivica, VZG Jastrebarsko i VZ Zagrebačke županije.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 02:04 sati.

Primorsko-goranska županija
Dana 04. veljače u 07:18 sati ŽVOC Rijeka zaprimila je dojavu o požaru garažnog objekta na adresi Opatija, Ivana Matetića Ronjgova. Požarom je bila zahvaćena garaža površine 200 m2 u kojoj su se nalazila tri automobila. Uslijed požara izgorjela su sva tri vozila, sam prostor garaže kao i kotlovnica koja se nalazi u produžetku garažnog prostora. Velika količina dima učinila je štetu i na drugim dijelovima kuće (fasada i zadimljenje ostalih prostorija).
Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 19 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP Opatija i JVP Rijeka.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 13:20 sati.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS