DVOC 4. / 5. travnja 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 04. / 05.travanj 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježeno je 63 vatrogasnih intervencija na kojima je sudjelovalo 73 vatrogasnih organizacija sa ukupno 276 vatrogasaca i 79 vatrogasnih vozila.
 
Zagrebačka županija
Dana 04. travnja u 12:15 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Dugo Selo, Rugvička ulica. Radilo se o požaru u prizemlju obiteljske kuće. Uslijed požara jedna je osoba zadobila opekline te je zbrinut od strane HMS-a. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je devet vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Dugo Selo i DVD-a Andrilovec.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca je završila u 12:55 sati.
 
Osječko-baranjska županija
Dana 04. travnja u 13:35 sati DVD Dalj zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora u naselju Dalj (Erdut), Boška Paradžika. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje  površine 5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 20 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz DVD-a Dalj i Aljmaš.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca je završila u 16:17 sati.
 
Dana 04. travnja u 21:33 sati DVD Đakovo zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Đakovo, Ante Starčevića. Radilo se o požaru stana u sklopu kuće prilikom čega je jedna osoba smrtno stradala. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 7 vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Đakovo.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca je završila u 22:30 sati.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS