DVOC 31. listopad / 01. studeni 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan  31. listopad / 01. studeni 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati.
 

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježeno je 168 vatrogasnih intervencija na kojima je sudjelovalo 186 vatrogasnih organizacija sa ukupno 513 vatrogasaca i 203 vatrogasna vozila.
 
Bjelovarsko-bilogorska županija
Tijekom dana 31. listopada područje županije zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom. Bilježimo ukupno 13 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i grana sa prometnica te saniranja krovova objekata na kojima je ukupno kumulativno sudjelovalo 35 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila iz JVP Garešnica, Grubišno Polje i Daruvara.
 
Sisačko-moslavačka županija

Tijekom dana 31. listopada područje županije zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom. Bilježimo ukupno 10 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i grana sa prometnica i objekata te saniranje krovova i dimnjaka na kojima je ukupno kumulativno sudjelovalo 29 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila iz JVP Sisak, Kutina i DVD-a Dvor.
 
Krapinsko-zagorska županija
Tijekom dana 31. listopada područje županije zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom. Bilježimo ukupno 17 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i grana sa prometnica i objekata te saniranje krovova i dimnjaka na kojima je ukupno kumulativno sudjelovalo 44 vatrogasaca sa 17 vatrogasnih vozila sa područja županije.
 
Primorsko-goranska županija
Tijekom dana 31. listopada ŽVOC Rijeka zaprimio je više dojava o plavljenju objekata i potrebi uklanjanja stabala sa prometnica koje je bilo posljedica nevremena praćenog obilnom kišom. Ukupno bilježimo 17 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i grana sa prometnica te ispumpavanja vode iz objekata na kojima je ukupno kumulativno sudjelovalo 90 vatrogasaca sa 41 vatrogasnim vozilom iz JVP Rijeka, JVP Delnice, JVP Opatija, JVP Mali Lošinj, JVP Crikvenica, JVP Krk te DVD-a: Jelenje, Čavale, Dobrinj, Malinska-Dubašnica, Lokve, Delnice, Klana.
 
Istarska županija
Dana 31. listopada područje županije zahvatilo je nevrijeme praćeno kišom i jakim vjetrom. Bilježimo ukupno 12 tehničkih intervencija ispumpavanja vode iz objekata, čišćenje kolnika te uklanjanje stabala na kojima je kumulativno sudjelovalo 26 vatrogasaca sa 14 vatrogasna vozila iz JVP Rovinj, Umag, Pazin i Poreč.
 

VOS