DVOC 30. lipnja / 1. srpnja 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 30. lipnja / 01.srpanja  2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježeno je 86 vatrogasnih intervencija na kojima je sudjelovalo 99 vatrogasnih organizacija sa ukupno 335 vatrogasaca i 115 vatrogasnih vozila.
 
Splitsko - dalmatinska županija
Dana 29. lipnja u 12:27 sati DVD Milna zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora na području otoka Brača, južno od Milne (rt Zasup). Radilo se požaru niskog raslinja, makije i borovine na površini 4,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su ukupno 42 vatrogasca sa 14 vatrogasnih vozila iz DVD-a Milna, Selca, Pučišća, Bol, Supetar, SIVP Brač (Bol) i SIVP Brač (Supetar) i dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415.
Požar je lokaliziran. Tijekom dana 30.lipnja radilo se na sanaciji požarišta i dežurstvu od strane lokalnih vatrogasnih snaga sa otoka Brača, a tijekom noći na dežurstvu vatrogasci DVD Milna sa tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom.
 
Zadarska županija
Dana 30. lipnja u 15:09 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru brodova na suhom doku i hale na adresi Biograd na Moru, Bukovačka ulica. U požaru brodova i hale površine oko 300 m2 izgorjela su tri broda, jedan je nagorio te je izgorjela bočna strana hale. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.
Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 18 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Biograd na moru te DVD-a Polača, Sv. Filip i Jakov, Biograd na moru i Pakoštane - Vrgada - Vrana.
Požar je lokaliziran u 15:42 sati, a dežurstvo na požarištu je završilo u 21:15 sati.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS