DVOC 30. / 31. svibnja 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama       za dan 30./31. svibanj 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Šibensko-kninska županija
Dana 30. svibnja u 14:17 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru objekta na lokaciji Matase. Požarom je bio zahvaćen stari objekat škole koji nije u upotrebi. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Drniš, JVP Knin, DVD Promina i DVD Knin. 
Po završetku intervencije jedan vatrogasac je zadobio ozljedu ruke prilikom pumpanja gume vatrogasnog vozila (došlo je do eksplozije kamionske gume). Ozlijeđenog vatrogasca kolege su zbrinule u O.B. Knin. Tijekom noći i jutra na sanaciji i osiguranju požarišta angažirani su vatrogasci iz JVP Drniš i DVD Drniš. 
Intervencija je u tijeku.

Dana 30. svibnja u 14:45 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Tribunju. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 1,4 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je 21 vatrogasac sa 6 vatrogasnih vozila iz IVP Šibenik, JVP Vodice, DVD Vodice, DVD Pirovac i DVD Tisno.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 19:08 sati.

Osječko-baranjska županija
Dana 30. svibnja oko 13 sati područje Belog Manastira zahvatilo je nevrijeme gdje je u kratko vrijeme pala veća količina kiše koja je uzrokovala plavljenje objekata i prometnica. 
Prema trenutno dostupnim podacima, na tehničkim vatrogasnim intervencijama (uglavnom ispumpavanja vode), sudjelovalo je ukupno 74 vatrogasaca sa 30 vatrogasnih vozila te je zabilježena 31 odrađena vatrogasna intervencija.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS