DVOC 30. / 31. srpnja 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 29./30. srpnja 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Istarska županija
Požar otvorenog prostora na području Ćićarije – Žbevnice za koji je ŽVOC Pula zaprimio dojavu 27. srpnja i dalje ima status lokaliziran. Na intervenciji osiguranja i daljnje sanacije požarišta angažirano je 7 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Buzet i DVD Buzet.
 
Splitsko-dalmatinska županija

Požar otvorenog prostora na području Čisle poviše Omiša, za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 29. srpnja, a koji su gasile zračne i zemaljske snage, proglašen je ugašenim 30. srpnja u 19:00 sati. Požarom je bila zahvaćena trava, makija i mješovito raslinje na teško pristupačnom terenu na procijenjenoj površini od 1,5 ha.
 
Dana 30. srpnja u 17:40 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Ogorje Gornje – Leskuri Gornji. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na trenutno procijenjenoj površini od 30 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je 21 vatrogasac sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP Sinj i DVD-a: Muć, Zagora, Solin, Dugopolje i Klis. Protupožarni zrakoplov Air Tractor koji se nalazio na protupožarnom izviđanju izvršio je jedno bacanje vode te su na gašenje upućena dva protupožarna zrakoplova Canadair. Tijekom noći i jutra na sanaciji i osiguranju požarišta angažirani su vatrogasci iz DVD-a Muć.
 
Šibensko – kninska županija
Dana 30. srpnja u 14:05 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Donje Planjane, Unešić. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 18 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 11 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Drniš, DVD-a Drniš, Unešić i Perković. Pored zemaljskih snaga, na intervenciji gašenja sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor koji se nalazio na protupožarnom izviđanju te je izvršio jedno bacanje vode, a pored spomenutog angažiran je i jedan protupožarni zrakoplov Canadair.
Požar je ugašen u 20:02 sati.
  
Brodsko – posavska županija
Dana 30. srpnja u 13:29 sati DVD Dragalić zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Gorice (Dragalić). Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 6 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Dragalić.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 15:30 sati.
 
Primorsko – goranska županija
Dana 30. srpnja u 22:48 sati ŽVOC Rijeka zaprimila je dojavu o požaru objekta na adresi Rab, Supetarska Draga 425. Požarom je bila zahvaćena prizemna prostorija kuće u kojoj se zapalio bojler i električne instalacije. Uslijed požara jedna osoba se nadisala dima te je zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 9 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD-a Rab.
Intervencija je završila je u 31. srpnja  00:00 sati.
 

VOS