DVOC 30. / 31. kolovoza 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 30. / 31. kolovoza 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom dana 30 kolovoza 2022. izvršene su dvije vatrogasne intervencije prijevoza vode na području grada Petrinje, na kojima su bila angažirana dva vatrogasca sa dva vatrogasna vozila.
 
Istarska županija
Dana 30. kolovoza u 15:30 sati ŽVOC Pula zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Boljunskog polja-Kirčija. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na trenutno neprocijenjenoj površini. U gašenju požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadair te ukupno 27 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih  vozila iz JVP Pazin, Poreč, Pula i DVD Plamen Višnjan. Na ispomoć u gašenju požara upućeno je osam vatrogasaca sa tri vozila iz Primorsko-goranske županije (JVP Opatija i DVD Lovran). Požar je lokaliziran u 19:30 sati, a tijekom noći radilo se na sanaciji požarišta.
 
Ličko-senjska županija
Dana 26. kolovoza u 17:35 sati ŽVOC Gospić zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Velebita - Baške Oštarije, Ramino Korito. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje i bukova šuma na teško pristupačnom terenu (nadmorske visine 1300 m).
Tijekom dana 30. kolovoza vršeno je dežurstvo i nadgledanje požara od strane JVP Gospić sa dva vatrogasca i jednim vozilom.
 
Zadarska županija
Požar otvorenog prostora na području Privlake, Kurtići-Sabunike za koji je ŽVOC Zadar zaprimio dojavu 29. kolovoza u 14:55 sati, ugašen je 29. kolovoza u 20:50 sati.
 
Dana 30. kolovoza u 17:20 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području između Islama Grčkog i Islama Latinskog. Požarom je bilo zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 35 ha. U gašenju požara sudjelovao je  jedan protupožarni zrakoplov Canadair, tri Air Tractora te ukupno 32 vatrogasca sa 11 vatrogasnih  vozila iz IVP Zadar, SIVP Posedarje, JVP Zadar, Benkovac, DVD Posedarje i Ražanac.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 23:50 sati.
 
Šibensko-kninska županija
Dana 29. kolovoza u 13:30 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Kijeva, Uništa (Dinara) uslijed udara munje. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje i makija na površini od 16 ha. U gašenju požara 30. kolovoza sudjelovalo je ukupno 14 vatrogasaca sa šest vatrogasnih  vozila iz JVP Knin, DVD-a Knin i Kijevo kao i jedan protupožarni zrakoplov Canadair.
Požar je pod nadzorom, a na požarištu sanacija i dežurstvo i dalje u tijeku.
 
Splitsko-dalmatinska županija
Dana 29. kolovoza u 12:25 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora, uslijed udara munje, na području Vrgorskog gorja-Matokit kod Vrgorca. Požarom je zahvaćena makija i nisko raslinje na teško pristupačnom terenu (na nadmorskoj visini oko 1100 m). U gašenju požara 30. kolovoza sudjelovala su tri protupožarna zrakoplova Canadair. Požar je i dalje aktivan, a tijekom noći nadgledanje požarišta od strane DVD Vrgorac sa tri vatrogasca i jednim vozilom.
 

VOS | VOS