DVOC 27. / 28. listopad 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan  27. / 28. listopad 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježeno je 138 vatrogasnih intervencija na kojima je sudjelovalo 135 vatrogasnih organizacija sa ukupno 447 vatrogasaca i 174 vatrogasna vozila.

Primorsko-goranska županija
Tijekom dana 27. listopada ŽVOC Rijeka zaprimio je više dojava o plavljenju objekata i uklanjanju stabla sa prometnica uslijed nevremena praćenog obilnom kišom. Ukupno bilježimo 17 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i grana sa prometnica te ispumpavanja vode iz objekata na kojima je ukupno kumulativno sudjelovalo 37 vatrogasaca sa 17 vatrogasnih vozila iz JVP Rijeka, JVP Opatija, JVP Crikvenica, JVP Mali Lošinj i JVP Grada Krka te DVD-a: Cres, Vrata i Delnice.

Istarska županija
Dana 27. listopada područje županije zahvatilo je nevrijeme praćeno kišom i jakim vjetrom. Bilježimo ukupno 29 tehničkih intervencija ispumpavanja vode iz objekata, čišćenje kolnika, uklanjanje stabala te izvlačenja vozila na kojima je kumulativno sudjelovalo 64 vatrogasaca sa 34 vatrogasna vozila iz JVP Poreč, JVP Umag, JVP Pula, JVP Rovinj, JVP Labin,  JVP Buzet i DVD Oprtalj.

Koprivničko-križevačka županija
Dana 28. listopada u 01:10 sati JVP Koprivnica zaprimila je dojavu o požaru objekta na adresi Koprivnica, Jagnjedovac. Radilo se o požaru krovišta obiteljske kuće uslijed udara groma. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala je JVP Koprivnica i DVD Jagnjedovac sa ukupno 15 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila.
Intervencija vatrogasaca završila je u 04:03 sati.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS