DVOC 27. / 28. kolovoz 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan 27. / 28. kolovoz 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježene su 76 vatrogasne intervencije na kojima su sudjelovale 95 vatrogasne organizacije sa ukupno 337 vatrogasaca i 116 vatrogasnih vozila.

Zadarska županija
Dana 27. kolovoza u 13:21 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Briševa. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i hrastova šuma na površini od 24 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 13 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Zadar, DVD-a “Pljusak“ Nin i SIVP Zaton. Protupožarni zrakoplov Air Tractor koji je bio na zadaći protupožarnog izviđanja uključio se u gašenje požara bacivši dva bacanja vode, a zatim nastavio sa izviđanjem. 
Požar je lokaliziran u 14:15 sati, a intervencija vatrogasaca završila je u 15:55 sati.

Dana 27. kolovoza u 14:58 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Posedarja. Radilo se o požaru raslinja uz autocestu. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila iz SIVP Posedarje i DVD Posedarje.
Intervencija vatrogasaca završila je u 15:21 sati.

Šibensko-kninska županija
Dana 27. kolovoza u 14:57 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Širitovaca. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 3 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 15 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz SIVP Oklaj – Promina, JVP Drniš, DVD Promina i DVD Drniš.
Intervencija vatrogasaca završila je u 18:30 sati.

Istarska županija
Dana 27. kolovoza u 14:05 sati ŽVOC Pula zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Svetvinčenata. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i hrastova šuma na površini od 4 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 22 vatrogasca sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP Rovinj, JVP Pula i DVD Svetvinčenat.
Požar je ugašen u 17:00 sati.

Zagrebačka županija
Dana 27. kolovoza u 13:30 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o eksploziji u udomiteljskom objektu za starije osobe na adresi Dugo Selo, Zagrebačka ulica. Uslijed eksplozije dvije osobe su smrtno stradale, a jedna je zbrinuta od strane HMS-a. Na vatrogasnoj intervenciji sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD-a Dugo Selo i Andrilovec.
Intervencija vatrogasaca završila je u 19:34 sati.

Grad Zagreb
Dana 28. kolovoza u 03:12 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Pilarova, Zagreb. Požarom je zahvaćeno krovište kuće na površini 50 m2 te unutrašnjost prizemlja. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 18 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 08:11 sati.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS