DVOC 26. / 27. travanj 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim     intervencijama za dan  26. / 27. travanj 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Splitsko-dalmatinska županija
Dana 26. travnja u 08:04 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru u stambenoj zgradi na adresi Split, Šibenska. Radilo se o požaru u kuhinji, prilikom čega je jedna osoba ozlijeđena te je zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je devet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Split.
Intervencija vatrogasaca završila je u 08:40 sati.

Dana 26. travnja u 11:48 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru kuće na adresi Povlja, Brdanjak. Radilo se o požaru smočnice, prilikom čega je jedna osoba zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je šest vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD Selca. Požar je lokaliziran u 12:23 sati, a ugašen u 12:29 sati.

Osječko-baranjska županija
Dana 26. travnja u 20:43 sati JVP Našice zaprimio je dojavu o eksploziji u objektu na adresi Velimirovac, Alojzija Stepinca. Dolaskom na mjesto događaja vatrogasci zatiču obiteljsku kuću površine 80 m2 koja je vidno oštećena uslijed eksplozije. Unutar objekta pronalaze plinsku bocu te je iznose van objekta na sigurno mjesto. Uslijed eksplozije jedna osoba je ozlijeđena te je zbrinuta od strane HMP. Na vatrogasnoj intervenciji sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Našice i DVD Velimirovac.
Intervencija vatrogasaca završila je u 21:35 sati.

Dana 27. travnja u 02:29 sati JVP-a Osijek zaprimila je dojavu o požaru kuće na adresi Josipovac, Bizovačka. Radilo se o požaru krovišta visoke prizemnice koji je bio u razbuktaloj fazi. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Na intervenciji gašenja  požara sudjelovala je JVP-a Osijek te DVD Retfala Osijek sa ukupno 16 vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila.
Požar je lokaliziran u 03:12 sati, a ugašen u 06:42 sati.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS