DVOC 25. / 26. veljače 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 25. / 26. veljače 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježeno je 60 vatrogasnih intervencija na kojima je sudjelovalo 38 vatrogasnih organizacija sa ukupno 275 vatrogasca i 84 vatrogasnih vozila.
 
Dubrovačko-neretvanska županija
Tijekom dana 25. veljače područje županije zahvatile su jake oborine što je uzrokovalo lokalno plavljenje objekata te odron kamenja i pijeska na prometnice. Uslijed velike količine oborinskih voda na području Metkovića te općine Slivno, vatrogasci su odradili veći broj tehničkih intervencija ispumpavanja vode iz objekata. Na navedenim intervencijama sudjelovala je IVP Dubrovnik sa četiri vatrogasca i dva vatrogasna vozila kao i lokalne vatrogasne snage sa područja pogođenim nevremenom.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS