DVOC 25./26. veljače 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim     intervencijama za dan 25./26. veljače 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Bjelovarsko-bilogorska županija
Dana 25. veljače u 15:41 sati DVD Štefanje zaprimilo je dojavu o požaru kuće u Ulici Narta. Požarom je bio zahvaćen dnevni boravak (namještaj, električni uređaji i predmeti) u prizemlju kuće površine 12m2. Jedna osoba je ozlijeđena udisanjem dima te je zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 10 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD Štefanje i Staro Štefanje. Na intervenciju je upućena i JVP Bjelovar sa četiri vatrogasca i dva vatrogasna vozila, ali su vraćeni sa puta jer je požar stavljen pod nadzor.
Požar je lokaliziran u 16:00 sati, a ugašen je u 16:30 sati.

Osječko-baranjska županija
Tijekom noći 25. / 26. veljače na području županije putem UVI aplikacije bilježimo 14 odrađenih tehničkih intervencija koje su posljedica vremenskih nepogoda (kiša, snijeg i vjetar). Uglavnom se radilo o uklanjanju stabala i grana te je ukupno (kumulativno) angažirano 59 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila iz JVP-e Grada Osijeka i Našica te DVD-a Đakovo, Trnava i Valpovo.

Grad Zagreb
Tijekom noći 25. / 26. veljače na području Grada Zagreba bilježimo 22 odrađene tehničke intervencije koje su posljedica vremenskih nepogoda (kiša, snijeg i vjetar). Uglavnom se radilo o uklanjanju stabala i grana te je ukupno (kumulativno) angažirano 66 vatrogasaca sa 22 vatrogasna vozila iz JVP Grada Zagreba.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS