DVOC 25. / 26. studeni 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o vatrogasnim intervencijama za dan  25. / 26. studeni 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježeno je 75 vatrogasnih intervencija na kojima su sudjelovale 82 vatrogasne organizacije sa ukupno 370 vatrogasaca i 99 vatrogasnih vozila.

Istarska županija
Dana 25. studenog u 12:45 sati ŽVOC Pula zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Mušalež (Poreč). Požarom je bila zahvaćena kuhinja u stanu prilikom čega je jedna ženska osoba smrtno stradala. Na intervenciji gašenja požara sudjelovali su vatrogasci iz JVP Poreč.
Intervencija vatrogasaca završila je u 13:35 sati.

Koprivničko-križevačka županija
Dana 25. studenog u 05:54 sati JVP Križevci zaprimili su dojavu o požaru gospodarskog objekta na adresi Erdovec (Križevci). Radilo se o požaru štaglja na površini 50 m2 gdje je izgorjelo oko 50 bala sijena i radni stroj (traktor). Na intervenciji gašenja požara sudjelovali su vatrogasci iz JVP Križevci i DVD Erdovec.
Intervencija vatrogasaca završila je u 08:40 sati.

Splitsko-dalmatinska županija
Dana 25. studenog na području županije bilježi se veći broj tehničkih intervencija uklanjanja stabala te raznih predmeta sa prometnica koje su posljedica jakog vjetra koji je zahvatio područje Splita i Trogira. Ukupno se bilježi 15 takovih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 48 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila iz JVP Split i JVP Trogir.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS