DVOC 25. / 26. ožujak 2024.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježene su 75 vatrogasne intervencije na kojima je sudjelovalo 84 vatrogasnih organizacija sa ukupno 280 vatrogasaca i 112 vatrogasnih vozila.
 
Karlovačka županija

Dana 25. ožujka u 17:49 sati ŽVOC Karlovac je zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Bosiljevo. Požarom je bila u potpunosti zahvaćena kuća i gospodarski objekt na ukupnoj površini oko 100 m2. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 23 vatrogasca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP Karlovac, DVD-a: Prikuplje Grabrk i Bosiljevo.
Požar je ugašen u 20:44 sati, a intervencija vatrogasaca završila je u 22:08 sati.
 
Bjelovarsko-bilogorska županija
Dana 25. ožujka u 15:17 sati JVP Bjelovar zaprimio je dojavu o požaru u postrojenju drvo-prerađivačke industrije na adresi Bjelovar, Slavonska cesta. Radilo se o požaru dijela termo-uljne kotlovnice tvrtke Kronošpan CRO d.o.o. te je postojala opasnost da se požar proširi na ostali dio pogona tvrtke. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 19 vatrogasaca sa osam vatrogasnih vozila iz JVP Bjelovar.
Intervencija vatrogasaca završila je u 20:05 sati.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS