DVOC 25. / 26. ožujak 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim     intervencijama za dan 25. / 26. ožujak 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Šibensko-kninska županija
Dana 25. ožujka u 13:08 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru stana na 11. katu zgrade na adresi Šibenik, Ulica Branitelja Domovinskog rata. Požarom je bila zahvaćena perilica za rublje, kupaonski element i vrata WC-a te je nastala veća količina dima koji se proširilo po stanu. Jedna osoba je pritom ozlijeđena radi udisanja dima te je zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je sedam vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Šibenik. 
Požar je ugašen u 13:38 sati.

Dana 25. ožujka u 13:07 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Kijeva - Suhopolje. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD Knin.    
Požar je ugašen u 14:02 sati.

Dana 25. ožujka u 12:14 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Primošten Burnji - Široke. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, smrika i borova šuma na površini 4,3 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 20 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik te DVD-a Zablaće, Šibenik, Grebaštica, Brodarica-Krapanj, Rogoznica i Primošten. Radi vjetra i zahvaćene borove šume u pripremu je stavljen i jedan zrakoplov Canadair, ali je radi brze i uspješne intervencije vatrogasaca ubrzo storniran. 
Požar je ugašen u 16:00 sati.

Zadarska županija
Dana 25. ožujka u 11:10 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru u prostorijama PU Zadarske na adresi Zadar, Ulica Bana Josipa Jelačića 30. Požarom je bila zahvaćena sauna i garderoba na površini 10 m2 (u sklopu teretane). U požaru je jedan djelatnik zadobio manje opekline glave te je zbrinut od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno osam vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Zadar.

Požar je lokaliziran u 11:30 sati, a vatrogasna intervencija završila je u 12:13 sati.
 

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS