DVOC 24./25. siječanj 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim     intervencijama za dan 24./25. siječanj 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Grad Zagreb
Dana 24. siječnja u 07:58 sati ŽVOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru prizemnog objekta na adresi Zagreb, Magazinska cesta (Trešnjevka). Požarom je bio zahvaćen pomoćni objekt površine 50 m2, u kojem je bilo zahvaćeno 25 m2 objekta, a u požaru je pronađena smrtno stradala osoba. Na intervenciji gašenja i saniranja požarišta angažirani su vatrogasci JVP Zagreb sa ukupno 10 vatrogasaca i tri vatrogasna vozila. 
Požar je ugašen u 08:12 sati, a vatrogasna intervencija završila je u 10:47 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed vjetra i padalina koji su zahvatili područje županije vatrogasci su odradili 21 tehničku intervenciju; ispumpavanja vode, postavljanja vreća sa pijeskom, uklanjanja stabla i izvide radi visine vode. Na spomenutim intervencijama sudjelovalo je 29 vatrogasca sa 18 vatrogasnih vozila sa područja županije iz JVP Sisak i Petrinja te DVD-a Viduševac, Glina, Sisak, Odra Sisačka i Tišina Erdedska.    

Krapinsko-zagorska županija
Uslijed vjetra i padalina koji su zahvatili područje županije vatrogasci su odradili 11 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i ispumpavanja vode. Na spomenutim intervencijama sudjelovalo je 47 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila iz JVP Krapina i Zagorska JVP te DVD-a Đurmanec, Gornje Jesenje, Gornja Šemnica i Hrašćina-Trgovišće.    

Varaždinska županija
Uslijed vjetra i padalina koji su zahvatili područje županije vatrogasci su odradili 20 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i ispumpavanja vode. Na spomenutim intervencijama sudjelovali su vatrogasci iz JVP Varaždin i 17 DVD-a sa područja županije.

Bjelovarsko-bilogorska županija
Uslijed vjetra i padalina koji su zahvatili područje županije vatrogasci su odradili 11 tehničkih intervencija ispumpavanja vode i uklanjanja stabla. Na spomenutim intervencijama sudjelovalo je 37 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila sa područja županije iz JVP Grada Daruvara, Čazme i Garešnice te DVD-a  Vagovina, Končanica, Pavlovac, Veliko Trojstvo i Donja Kovačica. 

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS