DVOC 24./25. rujan 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 24./25. rujan 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježeno je 96 vatrogasnih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 99 vatrogasnih organizacija s ukupno 298 vatrogasaca i 112 vatrogasnih vozila.
 
Zadarska županija
Tijekom dana 24. rujna na području županije zabilježen je veći broj tehničkih intervencija uzrokovan posljedicama obilne kiše. Zabilježeno je 12 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 32 vatrogasca sa 18 vozila iz JVP-a Zadar i DVD-a Sukošan i Pakoštane. Tehničke intervencije obuhvaćale su ispumpavanje vode iz objekata i prometnica.
 
Primorsko-goranska županija
Dana 24. rujna u 16:13 sati ŽVOC Rijeka zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Rijeka, Dubrovačka. Radilo se o požaru hrane, uslijed kojeg su tri mlađe osobe ozlijeđene (udisanje dima) te su iste zbrinute od strane HMS-a. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je deset vatrogasaca s tri vatrogasna vozila iz JVP Rijeka.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca je završila u 16:52 sati.
 
Grad Zagreb
Dana 24. rujna u 14:39 sati JVP Grada Zagreba zaprimila je dojavu o požaru objekta na adresi Medveščak, Martićeva. Radilo se o požaru sobe u stanu površine 9 m2, uslijed kojeg je jedna osoba ozlijeđena (udisanje dima) te je ista zbrinuta od strane HMS-a. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je  12 vatrogasaca s tri vatrogasna vozila iz JVP Zagreb.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca je završila u 15:29 sati.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS