DVOC 24. / 25. kolovoza 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 24. / 25. kolovoza 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati

Istarska županija
Dana 22. kolovoza u 10:54 sati ŽVOC Pula zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Zarnjana – Drenje (Santa Marina). Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na izmjerenoj površini od 25 ha. Požar je lokaliziran 22. kolovoza. Tijekom dana 24. kolovoza na intervenciji gašenja i saniranja požara sudjelovali su vatrogasci iz JVP Labin sa pet vatrogasaca i tri vatrogasna vozila.

Primorsko-goranska županija
Dana 24. kolovoza u 16:14 sati ŽVOC Rijeka zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Marinića (Blažići). Požarom je bilo zahvaćeno raslinje na površini od 5000 m2. Prilikom gašenja požara jedan vatrogasac je ozlijeđen (ozljeda ruke prilikom pada) te je zbrinut od strane HMP i nakon obrade pušten kući. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je pet vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Rijeka.
Intervencija je završila u 18:39 sati.

Grad Zagreb
Dana 25. kolovoza u 02:17 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o puknuću toplovoda na lokaciji Vinogradska 29 (Črnomerec) – KBC Sestre milosrdnice. Uslijed puknuća toplovoda u podrumu bolnice i pojave vodene pare jedna zdravstvena djelatnica zadobila je ozlijede (opekline) te je zbrinuta od strane djelatnika bolnice. Od strane vatrogasaca zatvoren je ventil toplovoda. Na tehničkoj intervenciji sudjelovali su vatrogasci iz JVP Zagreb.
Intervencija je završila u 02:44 sati.

Splitsko-dalmatinska županija
Dana 25. kolovoza u 00:30 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Vinišće, Kupinica 36. Požarom je bio zahvaćen apartman prilikom čega je jedna osoba ozlijeđena te je zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je sedam vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Marina.
Intervencija vatrogasaca završila je u 02:05 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom dana 24. kolovoza 2022. odrađeno je 8 vatrogasnih intervencija na kojima je angažirano 17 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila. Na području Grada Siska odrađena jedna sanacija urušene kuće i jedan izvid srušenog krova te na području Grada Petrinje šest prijevoza vode.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS