DVOC 24./25. kolovoz 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 24./25. kolovoz 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježeno je 106 vatrogasnih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 128 vatrogasnih organizacija sa ukupno 367 vatrogasaca i 141 vatrogasnim vozilom te jedan protupožarni zrakoplov.
 
Virovitičko-podravska županija
Dana 24. kolovoza u 14:04 sati DVD Voćin zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području naselja Ćeralije (Voćin), Rijenačka ulica. Radilo se o požaru trave i niskog raslinja ukupne opožarene površine od 7 ha. U gašenju požara sudjelovalo je 11 vatrogasaca s četiri vatrogasna vozila iz DVD-a Voćin.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasca je završila u 15:53 sati.
 
Dana 24. kolovoza u 19:33 sati JVP Slatina zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Slatina. Radilo se o požaru krovišta kuće površine 200 m2 koje je u potpunosti izgorjelo. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Slatina i DVD Slatina.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 23:28 sati.
 
Splitsko-dalmatinska županija

Dana 24. kolovoza u 15:18 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području naselja Plano (Trogir), Cesta Plano. Radilo se o požaru deponija na trenutno ne procijenjenoj površini. Na intervenciji gašenja požara sudjeluju 22 vatrogasca s osam vatrogasnih vozila iz JVP Trogir i DVD-a: Trogir, Kaštela, Slatina, Okruk i Marina.
Požar je pod lokaliziran u 21:00 sati, a tijekom noći vršilo se dežurstvo i saniranje požarišta sa tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Trogir.
 
Dana 24. kolovoza u 14:19 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na područja naselja Korušce (općina Klis). Radilo se o požaru trave, niskog raslinja i makije na ukupoj opožarenoj površini od 4 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je devet vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD-a Zagora i Klis te jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor koji je preusmjeren sa zadaće protupožarnog izviđanja.
 Požar je ugašen u 17:50 sati.
 
 

VOS