DVOC 23. / 24. veljače 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 23. / 24. veljače 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježeno je 70 vatrogasnih intervencija na kojima su sudjelovale 83 vatrogasne organizacije sa ukupno 299 vatrogasaca i 95 vatrogasnih vozila.
 
Sisačko-moslavačka županija

Dana 23. veljače u 19:20 sati JVP Petrinja zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora u mjestu Prnjavor Čuntićki. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Petrinja.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 20:45 sati.
 
Dana 23. veljače u 21:22 sati JVP Petrinja zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora u Gornjoj Bačugi. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 100 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je šest vatrogasca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Petrinja.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je 24. veljače u 00:36 sati.
 
Grad Zagreb
Dana 23. veljače u 19:21 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru kod adrese Sesvete, (Blaguša) Veliki brijeg. Požarom je bila zahvaćena trava na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je pet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Blaguša.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 21:00 sati.
 
Karlovačka županija
Dana 23. veljače u 14:32 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora u mjestu Šišljavić. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Šišljavić i Koritinja.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je 16:54 sati.
 
Dana 23. veljače u 19:12 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora u Podmelnici. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 100 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je devet vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD Slunj.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je 21:18 sati.
 
Splitsko-dalmatinska županija
Dana 23. veljače u 13:34 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Solin, Držićeva. Radilo se o požaru kuhinje na prvom katu stambene zgrade, uslijed čega je jedna osoba ozlijeđena (udisanje dima) te ista zbrinuta od strane HMS. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je sedam vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD-a Vranjic i Solin.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 14:12 sati.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS