DVOC 23. / 24. prosinca 2021.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 23. / 24. prosinac 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 23. prosinca 2021. angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Petrinja –angažirane domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 23. prosinca 2021. godine obavljeno je 5 vatrogasnih intervencija na kojima je angažirano 5 vatrogasaca s 5 vozila.

Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Na području Grada Petrinje 5 prijevoza vode.

Grad Zagreb
Dana 23. prosinca u 08:30 sati VOC Zagreb zaprimio je dojavu o požaru stana na adresi Zagreb, Resnik I. Požarom je bio zahvaćen adventski vjenčić te je došlo do zadimljena stana. Radi udisanja dima jedna osoba je zatražila liječničku pomoć te je zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je sedam vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Zagreb.
Intervencija vatrogasaca završila je u  09:34 sati.


Zagrebačka županija
Dana 23. prosinca u 20:23 sati ŽC 112  Zagreb zaprimio je dojavu o naletu kamiona na dva osobna vozila prije naplatne kućice Sveta Helena u smjeru Zagreba. U nesreći je ozlijeđeno pet osoba od kojih dvoje djece, a svi su zbrinuti od strane HMP. Na intervenciji spašavanja i izvlačenja osoba iz vozila sudjelovalo je 19 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz DVD-a Blaževdol, Sveti Ivan Zelina i VZG Sveti Ivan Zelina.
Intervencija vatrogasaca završila je u 22:47 sati.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS