DVOC 22./23. kolovoza 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 22./23. kolovoz 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježene su 126 vatrogasne intervencije na kojima su sudjelovale kumulativno 167 vatrogasne organizacije sa ukupno 548 vatrogasaca i 180 vatrogasnih vozila i 2 protupožarna zrakoplova.
 
Zadarska županija
Dana 22. kolovoza u 13:25 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na Viru. Radilo se o požaru trave, niskog raslinja i borove šume na ukupno opožarenoj površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 23 vatrogsaca s 10 vozila iz JVP Zadar, Red. dis. Nin te DVD-a "Škropac-Vrsi", Bandira-Vir, "Pljusak" Nin i Privlaka. Na gašenju požara angažirane su i zračne snage sa dva protupožarna zrakoplova CL-415.
Požar je lokaliziran u 15:00 sati, a intervencija je završila u 21:58 sati.
 
Grad Zagreb
Dana 22. kolovoza u 16:31 sati JVP Zagreb zaprimila je dojavu o požaru broda na nasipu rijeke Save na adresi Obala dr. Savke Dabčević Kučar. Radilo se o požaru starog napuštenog broda dužine 20 metara čija je unutrašnjost u potpunosti izgorjela. U gašenju požara sudjelovala je JVP Zagreb i DVD-a Kupinečki Kraljevec, Sesvete i Trešnjevka sa ukupno 25 vatrogasaca i osam vatrogasnih vozila.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 20:03 sati.
 
Virovitičko-podravska županija
Dana 22. kolovoza u 16:18 sati DVD Orahovica zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Bijeljevina Orahovička, Bijeljevina Orahovička. Radilo se o požaru trave, niskog raslinja, strnjaka i šume na ukupno opožarenoj površini od 12 ha. U gašenju požara sudjelovala su DVD-a Orahovica, Nova Jošava, Dolci, Crkvari i Stara Jošava sa ukupno 25 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila. Na intervenciji je jedan vatrogasac iz DVD Orahovica zatražio liječničku pomoć radi inhalacije dima te je zbrinut od strane HMP.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 20:31 sati.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS