DVOC 21. / 22. travnja 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 21. / 22. travanj 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježeno je 39 vatrogasnih intervencija na kojima su sudjelovale 59 vatrogasnih organizacija sa ukupno 226 vatrogasaca, 80 vatrogasnih vozila i 4 protupožarna zrakoplova.
 
Šibensko-kninska županija
Dana 21. travnja u 18:27 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na teško pristupačnom terenu kod Vrpolja, zaseok Špinjača. Zbog vrlo jakog vjetra požar se brzo širio te je zahvaćeno oko 450 ha trave, niskog raslinja i borove šume. U gašenju požara sudjelovalo je 66 vatrogasaca sa 25 vatrogasnih vozila iz, JVP Šibenik, JVP Vodice, VZ Šibensko-kninske županije, IVP Šibenik te DVD-i Bilice, Šibenik, Grebaštica, Zaton, Brodarica-Krapanj, Zablaće, Rogoznica, Vodice, Pirovac, Perković i Tisno.
Zatraženo je angažiranje protupožarnih zračnih snaga od kojih su 2 Canadaira od ranog jutra na požarištu te 2 Air-tractora.
Požar je još uvijek aktivan ali je za sada spriječeno njegovo daljnje širenje.
 
Zadarska županija
Dana 21. travnja u 18:29 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Privlaci (Rastovica). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 9 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Privlaka.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 19:39 sati.
 
 Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS