DVOC 21. /22. svibnja 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 21. /22. svibnja 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Zadarska županija
Dana 21. svibnja u 11:37 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru stana na adresi Mandre (otok Pag), Ulica Bana Josipa Jelačića. Radilo se o požaru kuhinje i dnevnog boravka prilikom čega je jedna osoba ozlijeđena (udisanje dima) i zbrinuta od strane HMS-a. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno osam vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Pag i DVD Kolan.
Požar je lokaliziran u 12:36 sati, a intervencija vatrogasaca završila je u 15:16 sati.
 
Zagrebačka županija
Tijekom dana 21. svibnja u popodnevnim satima područje županije zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom koji je uzrokovao većinom padanje stabala i granja na prometnice te oštećenja na krovovima objekata. Vatrogasci su odradili 68 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 211 vatrogasaca sa 79 vatrogasnih vozila.
 
Osječko-baranjska županija
Tijekom dana 21. svibnja u popodnevnim satima područje županije zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom i mjestimičnom kišom što je uzrokovalo većinom padanje stabala i granja na prometnice, plavljenje objekata te oštećenja na krovovima objekata. Vatrogasci su odradili 24 tehničke intervencije na kojima je kumulativno sudjelovalo 77 vatrogasaca sa 26 vatrogasnih vozila iz JVP Beli Manastir, JVP Osijek i JVP Čepin kao i  DVD-a: Čepin, Široko Polje, Bizovac, Bilje, Valpovo, Petrijevci i Jagodnjak.
 
Varaždinska županija
Tijekom dana 21. svibnja u popodnevnim satima područje županije zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom koji je uzrokovao većinom padanje stabala i granja na prometnice te oštećenja na krovovima objekata. Vatrogasci su odradili 20 tehničkih intervencija na kojima je sudjelovalo oko 90 vatrogasaca sa 23 vatrogasna vozila iz DVD-a: Ludbreg, Sigetec Ludbreški, Sudovec, Sveti Đurđ, Selnik i Hrastovsko.
 
Međimurska županija
Tijekom dana 21. svibnja u večernjim satima područje županije zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom i mjestimičnom kišom što je uzrokovalo većinom padanje stabala i granja na prometnice te plavljenja objekata. Vatrogasci su odradili 14 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovao 71 vatrogasac sa 17 vatrogasnih vozila iz DVD-a: Robadje, Prelog, Donji Kraljevec, Držimurec Strelec, Štrigova, Goričan, Cirkovljan, Čehovec i Turčišće.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježeno je 196 vatrogasnih intervencija na kojima je sudjelovalo 235 vatrogasnih organizacija sa ukupno 606 vatrogasaca i 209 vatrogasnih vozila.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS