DVOC 21./22. srpanj 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 21./22. srpanj  2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježena je 91 vatrogasna intervencija na kojoj je sudjelovalo 112 vatrogasnih organizacije sa ukupno 324 vatrogasaca i 121 vatrogasnih vozila te pet protupožarnih zrakoplova.
 
Splitsko-dalmatinska županija

Na požaru otvorenog prostora na području Segeta Donjeg, kamp Stara Medena za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 18. srpnja u 19:02 sati, tijekom dana 21. srpnja radilo se na sanaciji požarišta. Tijekom noći na sanaciji i dežurstvu požarišta bilo je angažirano četiri vatrogasaca i dva vatrogasna vozila iz DVD-a Seget Vranjic.
 
Dana 21. srpnja u 01:06 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području naselja Dugobabe (općina Klis), Rožići. Radilo se o požaru trave, niskog raslinja i makije na trenutno procjenjenoj površini od 5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 31 vatrogasac sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP-e Sinj te DVD-a Zagora, Muć, Klis, Dugopolje, Solin, Vranjic i Trilj, te od zračnih snaga tri protupožarna zrakoplova Air Tractor.
Požar je pod nadzorom vatrogasaca, a tijekom noći na dežurstvu i sanaciji požarišta ostaje osam vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Zagora i Klis.
 
Zadarska županija
Dana 21. srpnja u 16:24 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području naselja Ljubač (općina Ražanac). Radilo se o požaru trave i niskog raslinja ukupne površine od 3 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 18 vatrogasaca sa devet vatrogasnih vozila iz JVP Zadar i DVD-a Ražanac i Nin.
Požar je ugašen u 18:00 sati, a intervencija vatrogasaca je završila u 21:08 sati.
 
Dana 21. srpnja u 17:46 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području otoka Vira. Radilo se o požaru trave i niskog raslinja ukupne opožarene površine 2 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 18 vatrogasaca sa osam vatrogasnih vozila iz JVP-a Zadar i DVD-a Bandira-Vir i Pljusak-Nin, te od zračnih snaga dva protupožarna zrakoplova CL-415 i jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca je završila u 22:05 sati.

Dana 21. srpnja u 18:50 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području općine Vrsi. Radilo se požaru trave i niskog raslinja ukupne površine 400 m2. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je šest vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz DVD-a Pljusak-Nin, Škropac-Vrsi i Ražanac, te od zračnih snaga jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415 i jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca je završila u 21:15 sati.
 
 

VOS