DVOC 2. / 3. srpnja 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 02./03. srpanja  2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u navedenom razdoblju zabilježeno je 99 vatrogasnih intervencija na kojima je sudjelovalo 105 vatrogasnih organizacija sa ukupno 282 vatrogasca i 110 vatrogasnih vozila.
 
Zagrebačka županija
Dana 02. srpnja na području županije zabilježen je  povećan broj tehničkih intervencija uslijed nevremena praćenog kišom  i tučom koje je zahvatilo županiju 01. srpnja. Radilo se o 15 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i sanacije krovišta. Na tehničkim intervencijama sudjelovala su 44 vatrogasca sa 17 vatrogasnih vozila iz JVP Zaprešić, Samobor i Ivanić-Grada te DVD-a sa područja županije.
 
Vukovarsko - srijemska županija
Dana 02. srpnja na području županije zabilježen je  povećan broj tehničkih intervencija uslijed nevremena praćenog kišom  i tučom koje je zahvatilo županiju 01. srpnja. Radilo se o 16 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i sanacije krovišta. Na tehničkim intervencijama sudjelovalo je 28 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila JVP Vinkovci, JVP Županja, JVP Ilok.
 
Dubrovačko - neretvanska županija
Dana 02. srpnja oko 05:00 sati područje Dubrovačkog primorja zahvatilo je kišno nevrijeme te su vatrogasci zaprimili 13 dojava o potrebi uklanjanja stabala, saniranju krovišta i ispumpavanja vode. Na tehničkim intervencijama sudjelovala su 32 vatrogasca sa 17 vatrogasnih vozila JVP Dubrovački vatrogasci i Konavle te DVD-a Osojnik, Putniković, Koločep i Lopud.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim  ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS