DVOC 18./19. siječanj 2023.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim     intervencijama za dan 18./19. siječanj 2023. godine od 07:00 do 07:00 sati

Grad Zagreb
Dana 18. siječnja u 18:43 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Bijenička cesta, Zagreb. Radilo se o požaru unutar Instituta za fiziku gdje je došlo do zapaljenja UPS baterija na površini od 9 m2. Brzom intervencijom vatrogasaca spriječeno daljnje širenje požara i nije bilo ozlijeđenih osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 26 vatrogasaca sa 8 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb.
Intervencija vatrogasaca završila je u 23:32 sati.

Karlovačka županija
Zbog obilnih padalina koje su padale i tijekom 18. siječnja vatrogasci su odradili veći broj tehničkih intervencija. Uglavnom je riječ o poduzimanju mjera u svrhu obrane od poplave, ispumpavanju objekata te obavljanje izvida. Prema trenutno dostupnim podacima u UVI aplikaciji bilježimo 14 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno angažirano 48 vatrogasaca sa 26 vatrogasnih vozila iz JVP Karlovac, DVD-a: Oštarije, Vojnić, Slunj, Belajske Poljice, Siča i Barilović.

Zagrebačka županija
Tijekom dana 18. siječnja na području županije putem UVI aplikacije bilježimo 8 odrađenih tehničkih intervencija koje su posljedice obilnijih padalina. Uglavnom se radilo o ispumpavanju vode iz objekata gdje je ukupno (kumulativno) angažirano 28 vatrogasaca sa 11 vatrogasnih vozila iz JVP Ivanić Grad, DVD-a: Gradec, Rugvica, Vukovo Selo, Dubrovčak Lijevi, Sveti Ivan Zelina, Kloštar Ivanić, Petrovina i Šarampov Donji.
    
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS