DVOC 18. / 19. ožujka 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 18. / 19. ožujka 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati.
 

Međimurska županija
Dana 18. ožujka u 12:43 sati DVD Sivica zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru između Celine i Ferketinca. Požarom je bila zahvaćena trava na površini od 15 ha.
Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su DVD-a Sivica i Podturen sa sedam vatrogasaca i tri vatrogasna vozila. Požar je ugašen u 14:15 sati.
 
Grad Zagreb
Dana 18. ožujka u 14:29 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Sesvete, Glavničica 45. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 27 vatrogasaca sa devet vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb i DVD-a Sesvete, Glavničica, Sesvetski Kraljevec, Lužan i Belovar. Požar je ugašen u 18:03 sati.
 
Zadarska županija

Dana 18. ožujka u 18:46 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru  na području  Biograda na moru, predio Baštijunski brig. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 25 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 12 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP Biograd na moru i DVD Pakoštane – Vrgada- Vrana. Vatrogasna intervencija završila je u 21:23 sati.
  
Dana 18. ožujka u 07:00 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru  na području Paljuva. Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 1 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je pet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozilom iz JVP Zadar i IVP Zadar.
Požar je lokaliziran u 09:15 sati, a ugašen u 10:30 sati.
 
Šibensko-kninska županija
Dana 18. ožujka u 11:12 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Svilaje predio Otavice. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 35 ha. U gašenju požara sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Canadair te JVP Drniš, IVP Šibenik i DVD Drniš sa ukupno devet vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila.
Na požarištu nema otvorenog plamena, požarište se nadgleda od strane JVP Drniša.
 
Dubrovačko-neretvanska županija

Dana 18. ožujka u 14:31 sati JVP Metković zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Metkovića između naselja Vida i Prud. Požarom je zahvaćena trstika i borova šuma na površini od 25 ha te je vatra je zahvatila plastenike. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 40 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila sa područja županije.
Na požarištu sanacija i gašenje tijekom cijele noći.
 
Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 18. ožujka 2022. angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga.
Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga.
Na području VOZ Petrinja – angažirane domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 18. ožujka 2022. godine obavljene su 2 vatrogasne intervencije na kojima su angažirana 2 vatrogasca s 2 vozila.
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
            Na području Grada Petrinje 2 prijevoza vode.

VOS