DVOC 17. / 18. travanj 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan  17. / 18. travnja 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 17. travnja 2022. nisu angažirane domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 17. travnja 2022. godine nije bilo vatrogasnih intervencija.
 
Zagrebačka županija
Dana 17. travnja u 08:29 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Prigorju Brdovečkom na adresi Vinogradski put 66. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 15 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 15 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz DVD-a Brdovec, Zdenci Brdovečki i Vukovo Selo.
Intervencija vatrogasaca završila je u 13:17 sati.
 
Primorsko – goranska županija
Dana 17. travnja u 02:13 sati ŽVOC Rijeka zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Jadranovo, Neriz. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 28 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 88 vatrogasaca sa 25 vatrogasnih vozila iz JVP Grada Rijeke i JVP Crikvenica, te DVD-a: Kraljevica, Bakar, "Sušak" -Rijeka, Kastav, Drenova, Škrljevo, Bribir, Škalnica, Baška, San Marino, Dobrinj, Krk, Malinska - Dubašnica, Njivice, Vrbnik, Kostrena, Klana, Zlobin, Hreljin, Jelenje, Čavle, i Halubjan.
Požar je ugašen u 12:30 sati.
 
Dana 17. travnja na području ove županije bilježi se 19 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i predmeta koji su prijetili padom sa visine, a posljedica su nevremena praćenog jakim vjetrom. Na spomenutim intervencijama ukupno je sudjelovalo 59 vatrogasaca sa 19 vatrogasnih vozila.
 
Dana 18. travnja u 04:10 sati ŽVOC Rijeka zaprimila je dojavu o požaru više objekata u kampu „Lando Resort“ na adresi Kampor 321, Rab. Radilo se o požaru mobilnih kućica prilikom čega su četiri u potpunosti izgorjele, a jedna djelomično. Svaki spomenuti objekat je površine 50 m2. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 26 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz DVD-a Rab i Lopar.
Intervencija je u tijeku.

Splitsko – dalmatinska županija
Dana 17. travnja u 18:00 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Živogošće (Podgora). Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i borova šuma na trenutno procijenjenoj površini od 15 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 115 vatrogasaca sa 30 vatrogasnih vozila sa područja Makarske, Omiša i Imotskog te IVP Split. Veći dio snaga se prebacio na požarište u Makarskoj.
Požar je aktivan.
 
Dana 18. travnja u 00:24 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Makarske. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na trenutno procijenjenoj površini od 20 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje veći dio snaga koji se prebacio sa požarišta koje se nalazi u Živogošću.
Požar je aktivan.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS